Implant Dentar – ClinicImplant DR. GRIGORIU®
Implanturile dentare sunt o optiune excelenta pentru restaurarea unui zambet increzator si pentru redarea adecvata a functiei maxilarului. Practic, un implant dentar este un dispozitiv metalic care se insereaza pe arcada dentara in scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti. Peste implantul dentar se va crea o lucrare protetica: coroana dentara, punte dentara, proteza mobilizabila.
Principalele avantaje ale implantului dentar:
- Aspect natural si placut. Implanturile dentare se simt si arata la fel ca dintii naturali. Se potrivesc cu culoarea dintilor naturali!
- Rezistenta in timp. Implanturile dentare sunt extrem de durabile. Daca sunt ingrijite corect, rezista chiar si o viata intreaga.
- Nu se cariaza! Cu un implant dentar riscul de carii si de compromitere a dintilor invecinati dispare total. Atentie! Este recomandat sa mentineti totusi o igiena normala!
- Imbuntatirea considerabila a masticatiei si a sanatatii orale. Senzatia de forta masticatorie este mai puternica decat cea data de dintele natural.
Componentele unui implant dentar sunt urmatoarele:
- Implantul propriu-zis – portiunea care inlocuieste radacina dintelui. Practic este un surub ce se introduce in osul maxilarului.
- Capa de vindecare ofera protectie implantului pana la finalul procesului de osteointegrare.
- Bontul proteti casigura suportul coroanei.
- Bontul de vindecare permite gingiei sa se dezvolte in jurul sau ca in cazul unui dinte natural.
- Bontul de transfer – faciliteaza transferul pozitiei exacte intraorale a implantului pe modelul de laborator; se foloseste in momentul amprentarii
- Implantul analog sau copia implantului este folosit de tehnicianul dentar pentru a reproduce implantul si pozitia acestuia din cavitatea bucala a pacientului.
- Surubul de fixare este o piesa de mici dimensiuni care face legatura intre componentele implantului.
- Coroana dentara este partea implantului vizibila in gura pacientului, cu rol functional si fizionomic.
Riscurile si rata de succes a implanturilor dentare
Ca orice procedura medicala, operatia de implantare este si ea supusa unor factori de risc care pot influenta gradul de reusita. Factorii de risc sunt Bruxismul, o boala dentara moderna, caracterizata prin scrasnitul din dinti, inclestarea maxilarelor si dureri ale articulatiei temporo-mandibulare, fumatul si igiena dentara precara.
Statisticile spun ca rata de succes a implanturilor dentare este de 99%