Albirea dintilor cu bicarbonat poate distruge smaltul

Cu totii ne-am dori dinti mai albi si mai sanatosi. Multi au impresia ca procedeul de albire a dintilor este costisitor. Din acest motiv, foarte multe persoane apeleaza la metode neconventionale, uneori chiar periculoase, care „promit” o albire eficienta, dar care fac mai mult rau decat bine. Una din aceste „metode miraculoase” este albirea dintilor cu bicarbonat de sodiu. In realitate, albirea profesionala a dintilor nu costa atat de mult pe cat te-ai astepta.

De ce isi schimba dintii culoarea?

Culoarea unui dinte depinde de compozitia si de structura sa, de grosimea fiecarui tesut din care este constituit (dentina, smalt). Dintii isi pot schimba culoarea din cauze externe (consumul de cafea, bauturi carbogazoase si colorate, fumat, vin rosu sau alimente puternic pigmentate, igiena dentara precara, imbatranire) sau cauze interne (mostenirea genetica, aport excesiv de fluorura in timpul formarii dintilor, tratamentele cu antibiotic in timpul formarii dintilor).

Atentie! Medicii avertizeaza ca albirea dintilor cu bicarbonat poate distruge smaltul.

Una dintre cele mai populare metode de albire a dintilor la domiciliu, fiind recomandata in diferite articole pe internet, este albirea dintilor cu bicarbonat. Din pacate, atentioneaza medicii dentisti, repetat prea des tratamentul poate afecta smaltul dentar.

Efectul de albire al bicarbonatului de sodiu este unul abraziv, determinat de particulele de bicarbonat, care indeparteaza depunerile superficiale de pe suprafata dintilor. Insa, orice acid, inclusiv acidul citric din lamaie, este daunator dintilor, deoarece scoate calciul din smaltul dentar, facandu-l mai poros si mai sensibil la carie, crescand si sensibilitatea dentinara la persoanele predispuse la aceasta.

Astfel, fii foarte atent atunci cand alegi sa folosesti un astfel de tratament dentar. E posibil sa faca mai mult rau decat bine.

Leave a reply