Procesul extractiei maselei de minte

Maselele de minte sunt molarii din partea din spate a gurii si, de obicei, apar in adolescenta tarzie sau in primii douazeci de ani. De-a lungul evolutiei, maselele de minte au fost utile pentru dieta noastra bazata pe carne si alimente dure, dar acum nu mai au niciun scop.

Cum se deruleaza procesul extractiei maselei de minte?

In cazul in care s-a infectat gingia, va doare locul sau s-a cariat maseaua de minte, programati-va cat mai curand la cabinetul stomatologic. Dupa un scurt consult, medicul dentist va va face o radiografie pentru a stabili daca este sau nu cazul sa extraga maseaua.

Daca maseaua de minte este acoperita de tesuturi gingivale, chirurgul dentar va face o mica incizie pentru a expune molarul si n-ar trebui sa va mai doara in zilele urmatoare.

Daca este necesara extractia, aceasta se va realiza cu anestezie locala si, desi veti simti o presiune inconfortabila, n-ar trebuie sa va doara. Se intampla adesea ca maseaua de minte sa inceapa sa iasa intr-un unghi incorect si ceilalti molari sa ii blocheze calea. In acest caz, mai devreme sau mai tarziua, va trebui extrasa.

Maselele de minte sunt mai susceptibile la carii si infectii, deoarece sunt chiar in partea din spate a gurii si sunt adesea dificil de atins pentru ingrijirea dentara obisnuita.

Ce trebuie sa faceti in ziua extractiei si in zilele urmatoare?

In ziua extractiei si in zilele urmatoare, trebuie sa fiti atenti la igiena orala si la atingerea zonei cu alimente dure.  In primele 2 ore dupa interventia chirurgicala, ar trebui sa evitati sa vorbiti, sa mancati si beti pentru a permite zonei sa se coaguleze. Dupa aceste 2 ore, beti multe lichide si optati pentru alimente moi in primele 24 de ore. Nu trebuie sa va spalati dintii sau sa va spalati gura timp de 12 ore dupa procedura si sa evitati timp de cateva zile zona extractiei atunci cand va spalati pe dinti. Cu exceptia cazului in care procedura a fost deosebit de dificila, nu vi se vor prescrie analgezice.

Extractia maselei de minte – o procedura de rutina

Numai gandul la procedurile stomatologice ii face pe multi oameni anxiosi, dar stiind la ce sa se astepte pot scapa de unele griji. Extractia maselelor de minte este acum o procedura foarte comuna, efectuata de stomatologi profesionisti calificati, astfel incat nu aveti de ce sa va faceti griji.

Leave a reply