Endodontie. Tratamentul endodontic.

Endodontia este ramura medicinii dentare care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul patologiei pulpei dintelui. Asadar, endodontia este o succesiune de proceduri terapeutice care trateaza afectiunile din interiorul dintelui, adica afectiunile pulpei.

Etapele tratamentului endodontic (tratamentul de canal)

  • Folosind un ac, se administreaza anestezia locala pentru amortirea dintelui.
  • Cu un burghiu mic, folosit pentru a accesa interiorul dintelui, se creeaza o deschidere in partea superioara a dintelui. Apoi, urmeaza indepartarea pulpei dentare, atat din camera pulpara, cat si de pe canalele radiculare.
  • Urmeaza curatarea, dezinfectarea si prepararea camerei pulpare si a canalelor radiculare. Medicul dentist foloseste solutii de irigare speciale pentru a ucide orice bacterii ramase si pentru a reduce riscul unei infectii ulterioare.
  • Daca este cazul, medicul stomatolog poate plasa pe canalele radiculare pentru cateva saptamani medicatie specifica Aceasta etapa este necesara doar in situatii de infectii severe.
  • Ultima etapa a oricarui tratament endodontic este obturatia de canal. Aceasta procedura presupune sigilarea canalelor radiculare cu materiale de obturatie specifice.

Cand este necesar un tratament endodontic?

De obicei, tratamentul endodontic este recomandat sau necesar atunci cand exista o infectie adanc in interiorul dintelui. Pulpa din interiorul dintelui se poate infecta cu bacterii din cauza unei leziuni sau din cauza unei carii severe, netratate. Fara tratament, infectia poate deveni suficient de severa pentru ca dintele sa fie indepartat.

Te asteptam la un consult stomatologic la ClinicImplant DR. GRIGORIU® din Bacau, pe Str. Banca Nationala nr. 17.  Programari la numarul de telefon 0726 202 000

De ce sa apelezi la serviciile noastre?

  • ClinicImplant DR. GRIGORIU® este prima clinica stomatologica din Bacau specializata pe protetica dentara si implantologie.
  • 10 ani GARANTIE la LUCRARILE PROTETICE efectuate in Cabinetul Stomatologic DR. GRIGORIU® Bacau.
    PLATA in RATE prin BRD.
  • Cabinetul Stomatologic DR. GRIGORIU® Bacau vine in ajutorul pacientilor sai, oferindu-le posibilitatea de a plati in rate lucrarile dentare.
Leave a reply