Ata dentara. Tu stii cum sa o folosesti corect?

Multe persoane nu inteleg importanta folosirii atei dentare pentru curatarea dintilor. Dintii ar trebui curatati zilnic pentru a elimina orice tip de resturi alimentare. Blocarea acestor resturi alimentare intre dinti poate duce la formarea bacteriilor si, implicit, la aparitia cariilor dentare. A sti cum sa iti cureti corect dintii folosind ata dentara te va ajuta sa asiguri sanatatea optima a gingiilor si a dintilor.

Pasi de urmat pentru curatarea dintilor cu ajutorul atei dentare

Pasul 1: Incepe prin ruperea unei bucati suficient de mare de ata dentara. Lungimea recomandata pentru a putea lucra confortabil este de aproximativ 18 cm. Ruleaza apoi cate 5 – 6 cm din bucata de ata pe degetele mijlocii de la fiecare mana.

Pasul 2: Introdu ata dentara printre dinti miscand-o din spate in fata si invers. Asigura-te ca nu fortezi ata prea tare, deoarece acest lucru poate provoca ruperea acesteia.

Pasul 3: Asigura-te apoi ca ai infasurat corect ata in jurul dintelui in forma literei „C”. Gliseaza apoi ata in sus si in jos, de la marginea de jos a dintelui pana la linia gingiei. Inverseaza apoi directia si repeta miscarea.

Pasul 4: Repeta procesul pentru fiecare dintre dintii, asigurandu-te ca ai curatat bine ambele parti ale fiecarui dinte. De fiecare data cand treci la un dinte nou, ruleaza ata dentara pe degete cate putin pentru a folosi cate o purtiune curata pentru fiecare dinte.

Pasul 5: Dupa ce ai terminat de curatat dintii folosind ata dentara, periaza-i cu periuta de dinti pentru a elimina particulele de alimente sau bacteriile ramase. De asemenea, la final, clateste bine gura cu apa de gura.

Mentine-ti dintii sanatosi! Foloseste ata dentara! Amintesteti sa-ti cureti dintii de doua ori pe zi folosind atat ata dentara cat si periuta de dinti. O buna rutina a igienei orale te va ajuta sa te bucuri de felul in care se vor simti si vor arata dintii tai toata viata.

Nu uita de controlul stomatologic de rutina o data la 6 luni sau o data pe an. 

Te asteptam la un control la Clinica Stomatologica DR. GRIGORIU din Bacau

Leave a reply