Extractia maselelor de minte

Molarii sau maselele de minte, sunt, in mod normal, ultimii dinti care erup. Daca sunt sanatosi si functionali, acestia pot fi utili, dar daca nu cresc in pozitia normala, inghesuie ceilalti dinti sau determina infectii repetate trebuiesc extrasi.

Atunci cand este necesara extractia unei masele sau a unui molar de minte, trebuie vazut daca exista risc de complicatii. Se evita extractia daca in organism exista o infectie. Se trateaza infectia si abia apoi se continua cu pregatirea extractiei.

Pasii pentru extractia unui molar de minte:

  1. Radiografierea zonei
  2. Anestezia locala sau generala (daca este cazul).
  3. Extractia propriu zisa, folosind uneltele specifice (cleste, elevator)
  4. Daca este nevoie, se pot folosi copci, care vor fi indepartate la cateva zile dupa interventie.

Recomandari pre si postoperatorii

Inainte si dupa extractie, este recomandata evitarea fumatului. Dupa interventie, pacientii se pot astepta la un disconfort si dureri. Pentru acestea medicul dentist va prescrie analgezice si antibiotice, daca este cazul (pentru prevenirea infectarii).

Evita consumul alimentelor tari. Bea multe lichide si consuma alimente moi. Evita sa atingi locul cu degetul.

La Clinica noastra Stomatologica, dorim sa ne asiguram ca toti pacientii nostri se simt in largul lor in timpul procedurii de extragere a dintilor. Oferim nivele diferite de anestezie si sedare pentru a va asigura ca nu veti simti durere sau disconfort in timpul extragerii dintilor.

Leave a reply