Folosirea atei dentare – mituri demontate

Periajul dentar nu este suficient pentru a indeparta placa dentara. Daca nu va periati dintii de doua ori pe zi si nu folositi ata dentara zilnic, se va acumula tartru si se vor instala bolile parodontale. Prin folosirea atei dentare se inlatura placa bacteriana dintre dinti si de-a lungul gingiilor.

Mit: trebuie sa folosesc ata dentara doar cand am resturi de mancare intre dinti

Intr-adevar, folosirea atei dentare este o modalitate eficienta de a elimina particulele de alimente prinse intre dinti, insa acesta nu este singurul motiv. Ata dentara indeparteaza, de asemenea, placa dentara, care, neeliminata, duce la inflamarea gingiilor, la carii dentare si chiar la pierderea dintilor. Prin urmare, folositi cu incredere ata dentara in fiecare zi. Spalatul cu pasta de dinti reprezinta doar jumatate din lupta impotriva placii dentare si a cariilor.

Mit: este dificil/dureros  

Pare dificil daca nu stii sa o folosesti corect.

Urmareste acest videoclip https://www.youtube.com/watch?v=aTWyx0iI01o care iti explica cum sa utilizezi ata dentara. Daca simti o usoara durere s-ar putea sa ai o boala a gingiilor, insa pe masura ce o utilizezi mai des, procesul devine mai putin inconfortabil. Daca nu sunteti sigur ca folositi corect ata dentara, consultati un medic dentist.

Mit: nu trebuie sa mai folosesti ata dentara daca gingiile sangereaza

Unele sangerari sunt absolut normale; cu timpul vor disparea. Persoanele cu afectiuni ale gingiilor sangereaza, de obicei, mai mult decat altele. Priviti cu atentie linia gingiilor si vedeti daca este inflamata. Daca simptomele indica o boala a gingiilor, programati o intalnire la un cabinet stomatologic.

Mit: Nu pot folosi ata dentara pentru ca dintii mei sunt foarte inghesuiti  

Daca intre dinti exista un spatiu foarte mic, curatarea cu ata dentara poate fi o provocare, insa asta nu inseamna ca trebuie sa sariti peste acest ritual important. S-ar putea sa trebuiasca sa va ajustati tehnica. Incercati o ata dentara mai subtire si cerata.

Mit: Daca porti aparat dentar, nu trebuie sa folosesti ata dentara  

Din contra, cand purtati aparat dentar se aduna multe bacterii intre dinti!  Daca intampinati dificultati in utilizarea atei dentare, consultati dentistul sau ortodontul dvs., care va poate ajuta sa va perfectionati tehnica.

Doar 2-5 % dintre oameni folosesc ata dentara in mod regulat. Cu toate acestea, majoritatea covarsitoare a oamenilor ar trebui sa o foloseasca in fiecare zi.

Cabinetul Stomatologic Bacau ClinicImplant DR. GRIGORIU® iti reda zambetul de alta data! 10 ani GARANTIE la lucrari protetice. Plata in RATE.

Leave a reply